Voor elke klus de juiste kraan

Lauryssens bezit een indrukwekkend en splinternieuw kranenpark. Zowel de grote autolaadkranen als de kleine mobiele kranen heeft onze firma in eigen beheer, we hoeven voor het plaatsen van het glas dus niets te huren.

Een moeilijk te plaatsen glaspartij? Voor elke klus heeft Lauryssens de juiste kraan. Bovendien worden al onze kranen en vacuümzuigers driemaandelijks gekeurd zoals dat hoort.

Autolaadkranen

Stieve, Tom en Marc zijn onze ‘kraanmannen’. Zij weten als geen ander hoe ze onze vrachtwagens met autolaadkranen en mobiele kranen kunnen bedienen. Geen klus te zwaar, geen kraan te klein.

Het kraanwagenpark van Lauryssens wordt constant vernieuwd en heeft een laadvermogen variërend tussen 8000 en 12.000 kg. Onze 2 aanhangwagens kunnen bovendien ieder nog eens extra 14.000 kg vervoeren. De kraanwagens zorgen voor het transport van het glas naar de werf maar vooral om het glas ineens in de raamkaders te plaatsen, zelfs tot op grote hoogtes. Iedere kraanwagen is trouwens ook voorzien van een mobiele kraan. Een voorgevel is immers gemakkelijk geplaatst met een grote autolaadkraan, maar de achtergevel is vaak moeilijker bereikbaar. Daar bieden onze mobiele kranen de ideale oplossing.


Mobiele kranen

Lauryssens bezit een mooie collectie kleinere mobiele kranen die gebruikt worden in de gebouwen zelf, of op moeilijk bereikbare plaatsen waar de kraanwagens geen doorgang vinden. Alle zuigers zijn onderling verwisselbaar afhankelijk van de toepassing.

Klik of tap op de kraan voor meer uitleg.

Deze kraan kan van alle mobiele kranen het hoogste en zwaarste werk verrichten. Als pluspunt heeft deze kraan rupsbanden die minder sporen nalaten. Hij wordt hier getoond met een extra sterke vacuümzuiger tot 1500 kg voor de grote jumboruiten. Ideaal voor het glas van grote uitstalramen of vitrines.

Deze zeer wendbare mobiele kraan is hier voorzien van een zuigplaat die glas tot 1200 kg kan dragen.

Deze elektrisch aangedreven mobiele kraan is uitgerust met wielen in kunststof om bestaande vloeren zo veel mogelijk te ontlasten. Hij heeft hier een vacuümzuiger die specifiek dient om koepelbeglazing te plaatsen. Ook dáár is aan gedacht.

Dit elektrisch aangedreven kraantje wordt vooral ingezet voor binnengebruik, bijvoorbeeld voor het plaatsen van glas in winkelcentra of showrooms. Het is het compactste kraantje uit de selectie. Dankzij de zeer geringe breedte kan deze mobiele kraan door een standaard binnendeur rijden.

Dit zijn onze 2 Winlets. Deze handige wendbare wagentjes zijn dé perfecte hulp in glasmontage. Glas tot 350 kg wordt moeiteloos opgetild, verplaatst en gemonteerd.

De Winlets werken volledig op batterijen en kunnen overal ingezet worden, ook in huiskamers. Zelfs door de smalste deur kunnen ze gemakkelijk manoeuvreren. Hierdoor wordt het werk efficiënter gedaan en kan er door het personeel sneller en met betere arbeidsomstandigheden worden gewerkt.

Wij zijn vandaag gesloten. Bekijk alle openingstijden >